Restaurant Hotel De Tuinkamer

Extravagant verwend worden begint bij restaurant-hotel de Tuinkamer in Ruurlo. Dit kleinschalige exclusieve restaurant-hotel vindt u in een sfeervol verbouwde boerderij in een rustig Achterhoeks buitengebied.

Al ruim twintig jaar runnen Jos en Ria Weel de Tuinkamer met een heel persoonlijke aanpak. Zij hebben de boerderij omgebouwd tot een klein, luxe hotel met een vermaarde excellente keuken. Er zijn negen comfortabele hotelkamers, waarvan vijf ruim en luxe en vier kleinere kamers. U ervaart ze stuk voor stuk als een warm en aangenaam toevluchtsoord. In het oude deel van de boerderij is een gezellige bar met een grote open haard. Het is ook goed toeven in de grote tuin met terras, waar bij mooi weer het diner wordt geserveerd.

Gastbeoordeling

“Ontvangst was zeer hartelijk. Kamer prima en ligging aan de achterzijde met uitzicht op de tuin. Restaurant werkelijk super. Heerlijk gegeten en bediening was heel gastvrij en vriendelijk. Een echte aanrader waar we zeker nog een keer terugkomen.”

De omgeving

De Achterhoek is vooral bekend om de rust en het mooie eeuwenoude coulisselandschap. Er zijn veel fiets- en wandelroutes en er bevinden zich diverse golfbanen in de nabijheid. In de omgeving: Nationaal Park de Veluwe, Doesburg en Zutphen, boekenstad Bredevoort en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

Het restaurant

Het veelvuldig bekroonde restaurant in de serre van de Tuinkamer wilt u beslist niet missen. Onder de bezielende leiding van chef-eigenaar Jos Weel belandt de Frans-Nederlandse keuken in alle gerenommeerde culinaire gidsen. Het restaurant heeft een Bib Gourmand van Michelin en dat is niet niks. Maar ook Logis Hotels onderscheidt de Tuinkamer sinds 2014 met een Table Distinguée, de felbegeerde erkenning voor het allerhoogste niveau van excellentie en een verfijnde keuken. Er wordt in de Tuinkamer eerlijk en zonder kunstmatige toevoegingen gekookt. Waar mogelijk wordt gewerkt met producten uit de streek. Ook staan er diverse klassieke Franse gerechten op het menu en is er een aparte kreeftenkaart. En jazeker, de kreeften komen rechtstreeks uit de tank. Ria Weel adviseert als gastvrouw en vinologe graag mooie wijnen bij de gerechten.

Vergader- en feestlocatie

Een vergadering of feest organiseren middenin het Achterhoekse natuurschoon? Informeer bij restaurant-hotel de Tuinkamer naar de mogelijkheden (info@restaurantdetuinkamer.nl).

Kies voor de stijlvolle rust, gastvrijheid en gastronomie van Jos en Ria Weel en boek nu uw kamer, vergadering of feest bij restaurant-hotel de Tuinkamer. Genieten in de Achterhoek.